Kniha návštěv

Re: Re: Re: Čekání na Rachel

dobrý den, záruka bohužel není nikdy, ale u chovů s PP, kde chovatelé opakovaně testují je riziko výrazně nižší. Množitelé bez PP bohužel neznají předky rodičů, jejich genetické zatížení, netestují rodiče na genetické nemoci a často používají podvodná jednání. Osobně si myslím že investice do koťátka s PP z testovaného chovu se několikanásobně vyplatí. Snažíme se zamezit šíření této zákeřné nemoci a to se dokáže jenom opakovaným testováním a tím že se nebude podporovat prodej netestovaných koátek od nezodpovědných lidí.

Re: Re: Re: Re: Čekání na Rachel

Moc Vám děkuji za informace, jste laskavá :) Přeji hezký den Vladka

problém s ušima

Dobrý den, mám prosbu, jaké máte zkušenosti se zánětem uší. Máme 5ti měsíčního kocourka a už měsíc bojujeme se zánětem, jedno ucho je dobré a to druhé se pořád vrací. :o(( Dnes jsme dostali druhé kapky "posatex". Nemůže to být nějak spojeno s imunitou, nedá se tomu nějak pomoci??? A ještě mám jeden problém, kocourek si kouše ocas a na kulkách má pořád strupy, které si okouše a stále se to nehojí :o((( Děkuji za radu.

Re: problém s ušima

Dobrý den Katko, kapičky Posatex, jsou antibiotické, takže užívejte dle návodu a rad veta a kapání předčasně nepřerušujte. Doporučili bychom přidat na kapání do ouška silnější koloidní stříbro 25-40 ppm a zcela jistě je na místě dotaz, zda proběhl z ouška výtěr (na bakterie, plísně,svrab atd). Určitě je vhodné podpořit imunitu, dobré zkušenosti jsou s Imunoglukan sirupem (k zakoupení v lékárnách). Kousání do ocásku a stroupky na varlátkách (pokud není čerstvě po kastraci) mohou mít řadu příčin...od "pouhého" zlozvyku či vyjádření nespokojenosti až po napadení parazitem, kožní chorobou, neurologický problém...zde je možný také seškrab kůže a laboratorní vyšetření, aby se vyloučilo onemocnění kůže a dalo se pátrat dál. Prozatím bych používala desinfekci, jako je Dračí krev a na hojení ranek a stroupků Hemagel. Držíme palce i tlapky, aby se přišlo na příčinu, neváhejte navštívit i vícero veterinářů (víc hlav, víc ví).

Jméno

Chtěli bychom si pořídit kocourka,ale máme problém se jmenem, potřebovala bych trochu poradit(je dobré Guliver???)

Re: Jméno

Hezký den,

mě se upřímně líbí.

pro inspiraci "pár" jmen zde :)

https://www.celysvet.cz/jmena-mazlicku-psu-kocek.php

sphynx

Mam kočičku sphynx je v březí den početí znam,budou to první kotatka které budeme mít jak dlouho to kočička nosí a jestli ma mít nejakou lepší peči.Děkuji Smíšek

Re: sphynx

Dobrý den Tomáši,

odchov kočičích miminek je velká zodpovědnost, to že znáte den početí a nevíte jak dlouho je kočička březí a jakou má mít péči, to je jen tolik základních informací jako jedna kapka v moři, postavil jste se k tomu tedy dost nezodpovědně, předpokládám, že jste bez jakéhokoli testování (HCM,Fiv,Felv,Herpes …) a příprav :(
Stručně: kočička je březí 65 dní plus mínus 4 dny, péče je samozřejmě opatrnost, klid pro kočičku a vydatnější vyvážená strava - více masa, granulek a doplňků.(vitamíny, minerální látky)
Několik dní před porodem připravte porodnici, klidné místečko kde kočička porodí, rozhodně si udělejte volno, ať jste u ní a mějte v záloze i veta, kdyby potřebovala pomoc, nenechávejte nic náhodě!
Přeji ať´vše v pořádku zvládnete, pokud není kočička chovná, doporučím po odchovu vykastrovat. A nezapomeňte kočičí miminka dřív jak ve 13tt od matky do nových rodin nedávejte! Potřebují socializaci, kterou jim dá jen jejich kočičí máma nikdo jiný! Mnoho úspěchu a mimčům skvělé rodiny plné lásky.

lidi kolem sphynx

Moji milí shpynxí nadšenci, ještě jsem, ostuda nestihla nic napsat na vaše skvělé stránky. Jsem strašně ráda že vznikly, jsou plné informací a je na nich vidět, že zde pracuje partička nadšených lidí, kteří milují kočky. Ani nevíte, jak moc jsem ráda, že jsem vás všechny poznala, bezva lidi s velkým srdcem, kteří kde mohou tak pomůžou. Je mi ctí mít u vás odkaz a být tak trochu vaší součástí, i když mám doma dva chlupatce a ne naháčky....

Re: lidi kolem sphynx

Zuzi, děkujeme za pochvalu. I my k dnešnímu dni chválíme nový kabátek Tvého webu nejen o HCM.
Myslím, že cesty osudu teď´nějak zapůsobili a když se ohlédnu, zpět pomohli, jsme a budeme pomáhat dále.
Spojit síly, táhnout za jeden provaz.
Ty víš, že sem patříš, ten kdo činí a nekouká, jde správným směrem.
Děláme to přeci s láskou pro kočičky!

Přidat nový příspěvek